Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Δούρειος ίππος» για μια νέου τύπου εισβολή τα τουρκικά σήριαλ


Τουλάχιστον ύποπτος πρέπει να θεωρηθεί ο "βομβαρδισμός" μας από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, χωρίς μεταγλώττιση, υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Σισσυ Αλυγιζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ


Και μολονότι θα έπρεπε, και στο πλαίσιο της θλιβερής επετείου των 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, να θυμόμαστε με περίσσεια οργή το δράμα που πέρασε ο λαός μας, σφαγιαζόμενος και εκδιωκόμενος βιαίως, κάποιοι καναλάρχες, εκουσίως ή ακουσίως, έχουν βαλθεί να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, βομβαρδίζοντάς μας καθημερινά με τουρκικά σήριαλ, χαμηλής ποιότητας μεν, υψηλής τηλεθέασης δε, για την οποία βεβαίως ευθύνονται και όλοι εκείνοι που τα παρακολουθούν φανατικά.
Ύποπτος ο βομβαρδισμός μας με τουρκικές σειρές
Πράγματι, αυτές τις ημέρες θα περίμενε κανείς στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης να προβάλλονται, αν μη τι άλλο στο πλαίσιο της τραγικής επετείου, ιστορικές εκπομπές που να χαλυβδώνουν την ιστορική γνώση και συνείδηση, απαραίτητη για να μην επαναβιώσουμε ως έθνος ανάλογες τραγικές στιγμές. Αντ’ αυτού όμως, προβάλλονται καθημερινά τουρκικά σήριαλ σε σημείο που τα ελληνικά αποτελούν πλέον την εξαίρεση και όχι τον κανόνα!
Και αν αυτός ο βομβαρδισμός πιθανότατα δεν προβληματίζει κάποιους, εντούτοις πρέπει να επισημάνουμε ότι απέχει πολύ από το να είναι εντελώς αθώος. Θυμίζουμε σχετικώς τιςπρόσφατες διακηρύξεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για την εφαρμογή ειρηνικών πολιτικών με στόχο την ενοποίηση του χώρου των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας (προφανέστατα στο πλαίσιο ενός σιωπηλού πολέμου, ενός ευρύτερου ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού επανασύστασης της διαμελισμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Σύμφωνα δε με δημοσιευμένα στοιχεία στις βαλκανικές χώρες μόλις το 2010 προβάλλονταν τουλάχιστον 70 τουρκικά σήριαλ.
Εισβάλλουν καθημερινά στα σπίτια μας!
Οι Τούρκοι, λοιπόν, φαίνεται έχουν βρει το «δούρειο ίππο» για να εισβάλλουν καθημερινά στα σπίτια μας, επιβάλλοντάς μας τα πρότυπα και τους τρόπους ζωής τους και μεθοδεύοντας σταδιακά την ασύνειδη «τουρκοποίησή» μας. Αδιάσειστο τεκμήριο για αυτά συνιστά, άλλωστε, η απροβλημάτιστη ομολογία κάποιων τηλεθεατών ότι «χάρη» στα τουρκικά σήριαλ συνειδητοποίησαν ότι η περιβόητη ελληνοτουρκική «έχθρα» είναι κατασκευασμένη, καθώς οι Τούρκοι είναι ρομαντικοί, αγνοί και ηθικοί και έχουν έθιμα που σε πολλά σημεία μοιάζουν με τα δικά μας.
Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους αυτούς που απροβλημάτιστα παρακολουθούν μετά μανίας τα τουρκικά σήριαλ, με τα οποία πλουτίζουν οι Τούρκοι (αφήνοντας ταυτόχρονα χωρίς εργασία και πόρους την ελληνική βιομηχανία θεάματος) ότι δυστυχώς στο πλαίσιο του άναρχου διεθνούς συστήματος και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, η Τουρκία είναι και θα είναι πάντα εχθρός της Ελλάδας, παραφυλώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να μας μειώσει εδαφικά και επικρεμώντας αενάως την απειλή του casusbelli, σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας. Ο τουρκικός λαός δε όσο και αν παρουσιάζεται σαν ειρηνικός υπήρξε υπεύθυνος αναρίθμητων φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος μας και για αυτό δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να διαγράφουμε από την ιστορική μας μνήμη την απαράμιλλη αγριότητα και τον βαμμένο με ελληνικό αίμα φανατισμό του.
Σε κάποιους πιθανόν όλα αυτά να φαίνονται υπερβολικά, αλλά πιθανότατα θα αλλάξουν άποψη αν επισημάνουμε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορεί φωτογραφία από τουρκικό σήριαλ στο σκηνικό του οποίου υπάρχει χάρτης που απεικονίζει την Ελλάδα ως τμήμα της Τουρκίαςκαθώς και πληροφορία δοθείσα από μεγαλοστέλεχος καναλιού ότι οι Τούρκοι έθεσαν σαν απαράβατο όρο προβολής των τουρκικών σήριαλ την απαγόρευση της μεταγλώττισής τους, ώστε να ακούγεται πάση θυσία η τουρκική γλώσσα!
Θυμίζουμε δε ότι στο πλαίσιο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού βασική έκφανση της ήπιας ισχύος (softpower) και του «ειρηνικού» πολέμου ήταν η «κατάκτηση» μέσω του αμερικανικού σινεμά και των αμερικανικών σήριαλ, τακτική την οποία φαίνεται να υιοθετούν τώρα μάλλον επιτυχώς οι γείτονές μας.
Εύλογα, λοιπόν κάποιοι αναρωτιούνται: «Σε ποια χώρα του κόσμου, τα μεγαλύτερα κανάλια παίζουν σήριαλ μιας εχθρικά διακείμενης χώρας τις ίδιες ώρες υψηλής τηλεθέασης; Μπορείτε να φανταστείτε στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, να παίζουν Ρώσικα σήριαλ τα μεγαλύτερα κανάλια, σε ώρες μεγάλης ακροαματικότητας»;
Επειδή, όμως δυστυχώς, στη δική μας χώρα αυτό συμβαίνει…
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι, εν τέλει, είναι στο δικό μας χέρι να αντισταθούμε, γυρίζοντας κανάλι ή κλείνοντας την τηλεόραση, ειδάλλως φέρουμε ευθύνη, για όσα εν τέλει, έχουν δρομολογήσει εις βάρος μας.