Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια σχολεία επισκέφθηκε στον.... αγιασμό ο Ζεϊμπέκ;

Ούτε σε ένα ούτε σε δύο αλλά σε τρία πρόλαβε να πάει χθες ο βουλευτής Ξάνθης, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους για το νέο σχολικό έτος. Και στην πόλη και στον ορεινό όγκο

                ΠΟΥ ΠΗΓΕ;




Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2012-13 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν επισκέφθηκε το Μειονοτικό Δημοτικό σχολείο του Εχίνου και το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Συνομίλησε με τους δασκάλους και τους καθηγητές και ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία ξεκινά με δυσκολίες και αρκετά κενά εκπαιδευτικών. Μεταξύ άλλων είπε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες , καλή δύναμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Ο υπουργός παιδείας δήλωσε την Κυριακή στις εφημερίδες, ότι η δωρεάν παιδεία έχει μετατραπεί σε μια ακριβοπληρωμένη σπατάλη σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός δε μπορεί να είναι άχρηστες δαπάνες.

Η παιδεία είναι αγαθό, κοινωνικό αγαθό. Τα σχολεία είναι τόπος κοινωνικοποίησης, γνώσης, αλληλεγγύης. Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή λέει ο λαός μας. Όταν κλείνουν σχολεία και μειώνεται ποιοτικά και ποσοτικά η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι σαν να οδηγείς τη νέα γενιά στον κοινωνικό καιάδα.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στους εκπαιδευτικούς οι περικοπές αγγίζουν περίπου το 40% των αποδοχών τους. Όμως ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Για να ξεπεράσουμε αυτή τη φουρτούνα χρειαζόμαστε υγεία, καθαρή σκέψη, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά.»