Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Ξάνθη, αφέθηκαν ελεύθεροι

Ξαναγύρισαν μετά βαΐων 
και κλάδων στην Αθήνα

ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ 
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ 
ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ;




Συνολικά οκτώ είναι οι λαθρομετανάστες που κρατούνταν στην πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης και έχουν αφεθεί ελεύθεροι το τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα, οπότε και μετατράπηκε η Σχολή σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του ThrakiToday.com πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις λαθρομεταναστών, οι οποίοι αφέθηκαν σποραδικά ελεύθεροι, καθώς αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο και στην πρώτη φάση του ελέγχου της αίτησής τους αποδείχθηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Και οι οκτώ λαθρομετανάστες έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, όπου αρχικά προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν μετέπειτα στην Ξάνθη, ώστε να διερευνηθεί πλήρως το κατά πόσο δικαιούνται πολιτικό άσυλο.
Παράλληλα, από την έρευνα προκύπτει ότι οι πληροφορίες που διαχέονται προς διάφορες κατευθύνσεις και οι οποίες θέλουν 60-70 λαθρομετανάστες να έχουν μέχρι στιγμής αφεθεί ελεύθεροι στην περιοχή, δεν διαψεύδονται και ως εκ τούτου θεωρούνται αναληθείς.

Μέχρι και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο το μέλλον της Σχολής, ένα κτήριο με κοιτώνες της οποίας παραμένει κενό και ανεκμετάλλευτο με πιθανά τα σενάρια είτε αυτό να φιλοξενήσει και άλλους λαθρομετανάστες είτε να αξιοποιηθεί από δόκιμους αστυνομικούς. Την ίδια ώρα, οι λαθρομετανάστες που κρατούνται στις υπόλοιπες κλίνες της Σχολής προαυλίζονται κανονικά, μετά και τη δημιουργία του ειδικού φράκτη τύπου ΝΑΤΟ εντός της Σχολής, ενώ τους παρέχεται τηλεφωνία ώστε να επικοινωνούν με τις οικογένειες τους.