Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζονται τα όργανα: ο Κοντός τα χώνει χοντρά σε Σταμάτη και Δένδια

Μείζον εσωκομματικό θέμα δημιουργήθηκε στη Νέα Δημοκρατία από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η Σχολή Ξάνθης 
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Μείζον εσωκομματικό πολιτικό ζήτημα στη ΝΔ δημιουργεί η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κλείσει οριστικά την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, επαναλειτουργώντας παράλληλα τις Σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός ισχυρίζεται πως υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κου Νίκου Δένδια, προς τον ίδιο αναφορικά με την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης καθώς και ότι η μετατροπή της σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών είναι κάτι το προσωρινό.

Οπως σημειώνει το thrakitoday, οι νέες εξελίξεις ωστόσο έρχονται να αφήσουν έκθετο τον κ. Κοντό, αδειάζοντας τον πολιτικά, με τον ίδιο να δηλώνει δημοσίως σε επιστολή του πως θεωρεί τόσο τον κ. Νίκο Δένδια όσο και τον κ. Δημήτρη Σταμάτη, αναξιόπιστους, ενώ παράλληλα μεταφέρει την πολιτική κόντρα κορυφής, για να βρεθεί η όποια λύση, στον πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως θα απευθυνθεί στον ίδιο προσωπικά για το θέμα.

Στα όσα αναφέρει ο κος Κοντός στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στον Τύπο, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Σίμου Κεδίκογλου όσον αναφορά τους δύο κορυφαίους Υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι ορίστηκαν από τη ΝΔ, δηλαδή εάν θεωρούνται ή όχι αναξιόπιστοι όπως αναφέρει ο κος Κοντός, ενώ διαφαίνεται ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά πως αυτά που είχε εξαγγείλει ο κος Κοντός στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, η οποία και τον εκλέγει, δεν κατόρθωσε να τα υλοποιήσει πολιτικά για το θέμα της επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής. Το ποιος έχει δίκιο ή όχι σίγουρα θα καταγραφεί στο μέλλον.

Η σκληρή επιστολή με αποδέκτες τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας, Νίκου Δένδια και Δημήτρη Σταμάτη αντίστοιχα, όπως επίσης και οι δυναμικές αντιδράσεις τις οποίες εξαγγέλλει ο κος Κοντός δημιουργούν, σήμερα, πολλά ερωτηματικά για την πολιτική και κοινωνική λειτουργία του κ. Κοντού.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κοντού:

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε σήμερα, σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Θράκης με θέμα την μεταφορά παράνομων μεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, ότι οι παράνομοι μετανάστες από την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής θα μετακινηθούν άμεσα, ενώ στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης θα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ανέφερε 3-4 μήνες ή και περισσότερο εφόσον χρειαστεί).

Επίσης μας ανακοίνωσε ότι οι Αστυνομικές Σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου θα λειτουργήσουν για την φετινή περίοδο ως Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων, η δε Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, μετά την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών (εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί κάποτε!) θα παραμείνει κλειστή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας σε συνάντηση που είχαμε οι φορείς της Θράκης μαζί του πριν από περίπου ένα μήνα μας ανακοίνωσε ότι η παραμονή των παράνομων μεταναστών και στις δύο Σχολές (Ξάνθης και Κομοτηνής) θα είναι «απολύτως προσωρινή», οι διαβεβαιώσεις δε που είχαμε από τον ίδιο ήταν ότι οι Αστυνομικές Σχολές της Θράκης θα λειτουργήσουν κανονικά μετά την απομάκρυνση των μεταναστών από αυτές, που επρόκειτο να γίνει αρχές Οκτωβρίου.

Το «απολύτως προσωρινό» του κ. Δένδια ίσχυσε τελικά μόνο για την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, ενώ εξαιρέθηκε η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.

Τίθεται πλέον θέμα εμπιστοσύνης των πολιτών της Ξάνθης προς τον κ. Δένδια και την κυβέρνηση, οι οποίοι ανασκευάζουν με ευκολία τις θέσεις τους, με τις πράξεις τους εμπαίζουν την κοινωνία μίας εθνικά ευαίσθητης ακριτικής περιοχής και όπως όλα δείχνουν την σπρώχνουν σε πρωτοφανή αναβρασμό.

Προσωπικά, διαχωρίζω πλήρως τη θέση μου από αυτή την απόφαση, διαμαρτύρομαι απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας για το έλλειμμα αξιοπιστίας κυβερνητικών στελεχών και βέβαια είναι αυτονόητο ότι πρωτοστατώ στις οργανωμένες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους φορείς της περιοχής, στο πλευρό των οποίων πάντα βρίσκομαι.

Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα όσοι διατελούν σε κρίσιμες υπουργικές θέσεις αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δε μπορεί να λαμβάνονται με κριτήριο το .ποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»!