Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Σαλτούρου κατά Δένδια και τοπικής ΝΔ

"Είχα προειδοποιήσει ότι 
ο Δένδιας μας εμπαίζει. Αυτοί 
όμως τον λιβάνιζαν προκαταβολικά..."

                         ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΑΛΟΣ, 
                      ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Η είδηση του κλεισίματος της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης με βρήκε στην Κύπρο όπου είχα μεταβεί σε εκτέλεση κοινοβουλευτικού μου καθήκοντος ως μέλος αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην ιδιαίτερα σημαντική Ιδρυτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ε.Ε. Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή με πλημμύρισαν, όπως και κάθε Ξανθιώτη, στο άκουσμα της είδησης της κατάργησης της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης και της συνέχισης λειτουργίας μόνο των σχολών της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου.

Αγαπητοί συμπολίτες μου,
μετέχουμε και στηρίζουμε μία Κυβέρνηση υπακούοντας στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας και την προσπάθεια να ξεφύγουμε από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία αυτή έχει περιέλθει, αποφεύγοντας τα -πολύ- χειρότερα. Αυτή μας όμως η στήριξη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως παροχή λευκής επιταγής για την πολιτική νομιμοποίηση κάθε άστοχης και άδικης απόφασης των Κυβερνώντων.

Η εποχή απαιτεί αλλαγή ηθών σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο της κοινωνικής αλλά και της πολιτικής ζωής. Υπόγειες ή έστω σκοτεινές διαδρομές πέριξ των κέντρων λήψης των αποφάσεων, δεν γίνονται πλέον ανεκτές από τον Ελληνικό Λαό και πολύ περισσότερο από το λαό της Ξάνθης ο οποίος χρόνια τώρα δεν έχει κερδίσει τίποτα απολύτως από παρόμοιες τακτικές, βουλευτών ή υπουργών. Άλλωστε η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμη μία σχετική επιβεβαίωση. Είχα δηλώσει πολύ πρόσφατα ότι «ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας μας εμπαίζει. Εμπαίζει ένα τόπο που ερημώνει και ένα κόσμο που φτωχοποιείται βάναυσα.» Για άλλους ήταν ο «καλός υπουργός», ο «υπουργός που κρατάει το λόγο του» και λιβανίστηκε προκαταβολικά από τοπικά έντυπα. Επειδή ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση καλώ τον κ. Δένδια να ξεκαθαρίσει πλήρως το ζήτημα και να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας στους εκπροσώπους των φορέων σήμερα. Να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό της Ξάνθης.

Είναι εδραία πεποίθησή μου ότι δεν μπορεί η Ξάνθη να αποτελεί αντικείμενο εσωκομματικών συσχετισμών, διευθετήσεων και πληγωμένων εγωισμών, ούτε και οι πολίτες της να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν ανεχόμαστε το δίκαιο της πυγμής γειτονικών Υπουργών, Βουλευτών και άλλων φορέων περιφερειακής εξουσίας που θεωρούν τη Ξάνθη εύκολη λεία.

Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Ο χρόνος δείχνει τα πάντα και εν προκειμένω δείχνει πάντα ποιοί και πώς αγωνίζονται. Προσωπικά, ως αντιπρόσωπος του ξανθιώτικου λαού και μόνον, θα αντιμετωπίσω το επαπειλούμενο πλήγμα για τον τόπο μας χωρίς επικοινωνιακούς ή άλλους παλαιοκομματικούς τρόπους ως εξής:

Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να συμβάλω ποτέ, όπως κατά καιρούς κάποιοι άλλοι, σε κλείσιμο εργοστασίων, οργανισμών, υπηρεσιών κλπ, δηλώνω απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι θα επιδιώξω άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από τον οποίο με σειρά επιχειρημάτων θα ζητήσω την αμέριστη συμβολή του στη θετική έκβαση του τεράστιου θέματος που προκύπτει.

Η αποψίλωση του Νομού μας από συνεταιριστικά εργοστάσια, από ΔΕΚΟ, από στρατιωτικές υπηρεσίες κλπ, δεν είναι δυνατόν να διευρυνθεί με το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων. Ευαγγελιστήκαμε ως νέοι την αλλαγή της πολιτικής νοοτροπίας και τη διαφάνεια στις διοικητικές αποφάσεις και θα μείνουμε αταλάντευτα, αδιαπραγμάτευτα και ασυμβίβαστα πιστοί σε αυτές τις αρχές.

Τονίζω με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι εάν ο κύριος Δένδιας επιμείνει στον μεροληπτικό σχεδιασμό του, θα συμμετάσχω μαζί με όλους τους Ξανθιώτες σε δυναμικές, εάν χρειαστεί, κινητοποιήσεις. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πανξανθιωτικό, διακομματικό και πρέπει όλοι να το αντιληφθούμε.