Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπα; Ο Πεταλωτής μιλά για απαξίωση της Ροδόπης!!!

Λες κι δεν κυβερνούσε αυτός μέχρι πριν ένα εξάμηνο και όλα έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, πήγε στις Σάπες και τάχα μου έφριξε με όσα διαπίστωσε

       ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Συναντήθηκα τη Δευτέρα με την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών Ροδόπης. Η Διοίκηση της Ένωσης μου εξέθεσε την εντονότατη ανησυχία της από την προγραμματισμένη κατάργηση μιας σειράς κρατικών δομών που σαφέστατα θα έχει ως συνέπεια την πλήρη απαξίωση, αναπτυξιακή - πολιτική – κοινωνική, όλης της περιοχής των Σαπών αλλά και της Ροδόπης γενικότερα. 

Ειρηνοδικείο, ΔΟΥ, παράρτημα ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, Τάγμα Εθνοφυλακής κινδυνεύουν με άμεση κατάργησή τους όταν μάλιστα με αυτήν δεν εξυπηρετείται καν η εξοικονόμηση πόρων, αφού πολλές από τις υπηρεσίες αυτές στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και η μεταφορά τους θα σημάνει πέραν των άλλων επιπλέον δαπάνες.

Το κυριότερο όμως που προφανώς δεν λαμβάνεται υπόψη είναι ότι η περιοχή των Σαπών με τον χαρακτήρα της πληθυσμιακής της σύνθεσης (χριστιανοί, μειονότητα, παλιννοστούντες, ρoμά) χρειάζεται τη στήριξη και όχι το τελειωτικό χτύπημα από την Πολιτεία.

Αν συνυπολογίσει μάλιστα κανείς την τεράστια ανευθυνότητα στον χειρισμό των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης τότε η απαξίωση της περιοχής μας προκύπτει εντονότερα.

Αυτή ήταν και είναι η πάγια άποψη μου, ορθολογιστικά τεκμηριωμένη και όταν κατείχα κυβερνητική θέση αλλά και σήμερα, δεσμεύομαι μάλιστα να την προωθήσω και πάλι και προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.