Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ροδόπης

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ;

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η καλύτερη αντιμετώπιση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων της ΠΕ Ροδόπης, από τους κινδύνους των χιονοπτώσεων και των πλημμυρών ενόψει του φετινού χειμώνα ήταν το θέμα της Σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παύλου Δαμιανίδη, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Στόχος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Κώστας Χουβαρδάς, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Κοκολάκης, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέπτυξαν τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την προετοιμασία των υπηρεσιών τους ενόψει του χειμώνα, ανέφεραν προβλήματα και δυσκολίες, έκαναν προτάσεις για ακόμη πιο αγαστή συνεργασία των φορέων.

«Η σύσκεψη του ΣΟΠΠ είναι μια προσπάθεια να οργανωθεί η ΠΕ Ροδόπης ενόψει των χιονοπτώσεων, του παγετού, των πλημμυρών. Έγινε μια αποτύπωση της κατάστασης, του βαθμού ετοιμότητας, των παραλείψεων που υπάρχουν, και τι μπορεί να αντιμετωπιστεί στο λίγο χρόνο που μένει ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα. Υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά υπάρχει και διάθεση να αντιμετωπιστούν για να μην έχουμε έντονα προβλήματα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

.