Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επιτυχημένο το “Δέντρο των Ευχών» από τους προσκόπους της Ξάνθης

«Ένα αστέρι… μια ευχή… μια ελπίδα…» ήταν το σύνθημα και της φετινής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσπάθειας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Ένα αστέρι… μια ευχή… μια ελπίδα…» ήταν το σύνθημα και της φετινής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσπάθειας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων για τους συμπολίτες μας που για διάφορους λόγους χρειάζονται βοήθεια περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε και βιώνουμε γεγονότα και καταστάσεις που για τους νεότερους είναι πρωτόγνωρα, που θεμελιώδης θεσμοί της κοινωνίας μας βάλλονται από όλες τις πλευρές και η κοινωνική μέριμνα αδύναμη ή και ανύπαρκτη πολλές φορές, αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες τις οποίες οφείλει απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Στον αντίποδα όλων αυτών φωτεινό παράδειγμα και ελπίδα αναδεικνύεται η αυθόρμητη πρωτοβουλία μεμονωμένων ατόμων και ομάδων σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όλα αυτά τα κοινωνικά κενά και να ισορροπήσουν την κατάσταση.

Η προσπάθεια προσφοράς των Προσκόπων της Ξάνθης, που ενσυνείδητα και ανιδιοτελώς, θέσανε τις υπηρεσίες τους σε όφελος του πολίτη και της κοινωνίας, µε την ονομασία «Το Δέντρο των Ευχών» ολοκληρώθηκε το Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία σε συνεργασία με τo Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης. Το δέντρο στολίστηκε με αρκετά αστέρια με ευχές, ανάμεσα τους και αυτό του Δημάρχου Ξάνθης Στυλιανίδη και δημοτικών Συμβούλων και συγκεντρώθηκε από τους Ξανθιώτες που µε περισσή αγάπη προσφέρανε, το ποσό των 783 ΕΥΡΩ, με τα οποία θα αγοραστούν τρόφιμα και θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες.

«Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης για την βοήθεια τους, τους Συλλόγους: ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΒΕΙΡΟΙ, την κυρία Ιωσηφίδου Άντζελα και όλους τους συμπολίτες μας που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια για να χαρίσουμε μια ελπίδα σε όσους έχουν ανάγκη.»

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/