Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δίκαιη η ήττα, όχι η διαφορά στο χθεσινό ματς του ΓΑΣ Κομοτηνή

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου έχασε από τον Ιωνικό Ιωνίας στην Θεσσαλονίκη με 85-61
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Δίκαιη ήττα γνώρισε ο ΓΑΣ Κομοτηνή στη Θεσσαλονίκη από τον Ιωνικό Ιωνίας με 85-61, με τη διαφορά όμως να ξεφεύγει στα τελευταία λεπτά, ύστερα από την κατάθεση ψυχής των αθλητών του ΓΑΣ, που επιχείρησαν να επαναλάβουν μεγάλη ανατροπή, ανάλογη με αυτή του Σκοπού χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι παίχτες του Χατζηνικολάου πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα που πραγματοποίησαν, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και με 20 πόντους, έφτασαν μέχρι και στο -6 αλλά η υπερβολική ευστοχία των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο σε συνδυασμό με την αστοχία σε προσπάθειες των παιχτών του ΓΑΣ κυριολεκτικά κάτω από το καλάθι είχαν αυτό το αποτέλεσμα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως εξαρχής ο ΓΑΣ είχε δύσκολη αποστολή. Όχι μόνο διότι αντιμετώπιζε τον πρωπόρο Ιωνικό αλλά και εξαιτίας της απουσίας του Βελή Χασάν, που έχει υποστεί θλάση και απουσίαζε από αυτό το παιχνίδι. Η αποστολή της ομάδας της Κομοτηνής έγινε ακόμα δυσκολότερη στο 5΄ , όταν αποχώρησε ο Μήτσου από το παρκέ λόγω τραυματισμού (πήγε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα και τέθηκε νοκ-άουτ). Από εκείνο το σημείο ο ΓΑΣ έπαιζε στην ουσία χωρίς Small Forward με τον Θανάση Χατζηνικολάου να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα αλλά χωρίς να μπορεί να βρεί ένα σχήμα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Παράλληλα, ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε δύο στοιχεία. Την υπεροχή στη ρακέτα, εκμεταλλευόμενη το υψομετρικό πλεονέκτημα που είχαν οι ψηλοί τους απέναντι στους παίχτες της Κομοτηνής αλλά και την Full Court press άμυνα, που ανάγκασε τους παίχτες του ΓΑΣ να κάνουν πάρα πολλά λάθη. Με αυτά τα δύο όπλα, κατάφερε να πάρει την νίκη και φυσικά στο τέλος και τη διαφορά, που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της αναμέτρησης, καθώς ο ΓΑΣ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν πολλούς πόντους από την περιφέρεια και μάλιστα με τραβηγμένες επιλογές την ίδια ώρα που ο ΓΑΣ είχε – χωρίς υπερβολή- αστοχήσει περισσότερες από 10 φορές σε προσπάθειες εξ επαφής κάτω από το καλάθι.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τον ΓΑΣ για το 2011, μια δύσκολη χρονιά, όπως και για όλη την Ελλάδα, στην οποία ο ΓΑΣ βρίσκεται στην Γ Εθνική με την ευχή όλων να είναι η επιστροφή στις πιο πάνω κατηγορίες.. Βέβαια όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους και να διεκδικήσουν την άνοδο. Με το σύνθημα ¨Ψηλά το κεφάλι¨ έδωσαν ραντεβού οι περισσότεροι για τη νέα χρονιά στο κλειστό της Κομοτηνής με γεμάτες μπαταρίες και διάθεση για σκληρή δουλειά.

Ιωνικός Ιωνίας – ΓΑΣ Κομοτηνή 85-61

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 38-25, 51-43, 85-61.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Τουλούμης): Κουλαξής 3, Μακαλέκας, Παναγιώτου 19 (4), Μαραπίδης 21 (3), Τολιόπουλος 4, Αγγελίδης 8 (1), Μπατάκος 6, Τανακίδης 6, Μάιπας, Μπέλος 3 (1), Γουνιώτης 12, Σαλαπασίδης 3 (1).

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Χατζηνικολάου): Μεχμέτ Τσαούς, Πανταζής-, Βαρλάς 9 (1), Σκεμπής 1, Λεχούδης 23, Ντίνας 11 (2), Μήτσου, Μίκιτς 1, Σταμπουλής 9 (1), Μακρής 4, Κοκορόγιαννης, Χαλίλ 3.

Τα αποτελέσματα:

Ιωνικός Ιωνίας - ΓΑΣ Κομοτηνή 85-61

Τιτάνες Δράμας - Αργοναύτης 82-77

Δόξα Πεύκων - Ελευθερούπολη 79-59

Μέγας Αλέξανδρος - Κένταυρος Καλλικράτειας 20-0 (α.α.)

Ορφέας Ν. Σκοπού - Μαντουλίδης 69-61

Απόλλων Καλαμαριάς - Πευκοχώρι 63-77


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ορφέας Ν. Σκοπού 15

Ιωνικός Ιωνίας 15

Δόξα Πεύκων 14

ΓΑΣ Κομοτηνή 13

Πευκοχώρι 13

Ελευθερούπολη 12

Τιτάνες Δράμας 12

Μαντουλίδης 11

Αργοναύτης 10

Απόλλων Καλαμαριάς 10

Μέγας Αλέξανδρος 10

Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας 5*

* Ο Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.





Η επόμενη αγωνιστική (9η, 08/01):

ΓΑΣ Κομοτηνή - Τιτάνες Δράμας

Αργοναύτης - Δόξα Πεύκων

Ελευθερούπολη - Απόλλων Καλαμαριάς

Μαντουλίδης - Μέγας Αλέξανδρος

Πευκοχώρι - Ορφέας Ν. Σκοπού.

Ρεπό: Ιωνικός Ιωνίας.

 
 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/