Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Κακοκαιρία σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Εντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς χιόνια στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑΚακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς χιόνια στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα, που το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, την Τρίτη οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη, μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα Δυτικά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνειτα εξής:

* Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

* Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
* Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

.