Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην χαρτοποιία Θράκης Diana

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Νομού Ξάνθης του ΠΑΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Diana

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια κήρυξης πτώχευσης της χαρτοποιίας Θράκης DIANA. Αφού για πάνω από 30 χρόνια με τον ιδρώτα αλλά και το αίμα –4 νεκροί αυτά τα χρόνια - των εργαζομένων ο μεγαλοεπιχειρηματίας Π. Ζερίτης θησαύρισε, τώρα προσπαθεί να κηρύξει σε πτώχευση την εταιρεία πετώντας στην ανεργία 116 οικογένειες στην Ξάνθη και περίπου 200 πανελλαδικά.

Αποτελούν πρόκληση αυτά που γράφονται στον αθηναϊκό τύπο για έλλειψη ρευστότητας, χρέη από κράτος και υπέρογκους φόρους. Η μόνη αλήθεια είναι πως ο κάθε εργοδότης επιζητά το μέγιστο κέρδος και μόνο όταν το κατορθώνει είναι ικανοποιημένος. Στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι όσο γίνεται λιγότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους κι αν είναι δυνατόν μηδενική φορολογία για αυτούς. Για αυτό τόσο καιρό απαγορευόταν στην ουσία η ύπαρξη σωματείου στο εργοστάσιο. Παράλληλα καταρρίπτετε για άλλη μια φορά ο μύθος, που προωθούν οι ταξικοί εχθροί του εργατικού κινήματος, «ότι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις κλείνουν τα εργοστάσια»

Μοναδική απάντηση μπορεί να είναι ο αγώνας των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζομένους της DIANA, όλους μαζί, μια γροθιά, να αγωνιστούν για να μην περάσει η προκλητική προσπάθεια για να κηρυχτεί σε πτώχευση το εργοστάσιο. Με διαρκείς κινητοποιήσεις να κρατήσουν στην επικαιρότητα το ζήτημα.

Και οι πρόσφατες εξελίξεις στο εργοστάσιο DIANA επιβεβαιώνουν πως όσο κίνητρο της παραγωγής είναι το κέρδος των εργοδοτών, όσο τα εργοστάσια συνεχίζουν να αποτελούν ατομική ιδιοκτησία, κανένας εργαζόμενος δεν είναι σίγουρος.

Μπροστά στα χειρότερα που έρχονται, ο αγώνας όλων μας για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την εξουσία κάνοντας τα μονοπώλια κοινωνική ιδιοκτησία, βγάζοντας την χώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαγράφοντας μονομερώς το χρέος είναι η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική.

.