Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

«Κόπηκε» τελικά μέσα στη νύχτα λόγω σχέσεων με το Προξενείο Κομοτηνής ο Τσετίν Μάντατζη από υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς

Παρά την θετική εισήγηση Κουβέλη, επικράτησαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος  οι αρνητικές εισηγήσεις των τοπικών στελεχών της Ξάνθης Κώστα Δέλκου και Κώστα Γούναρη

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς υιοθέτησε αργά το βράδυ της Τρίτης, με ευρεία πλειοψηφία, την εισήγηση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη για την διεύρυνση του κόμματος με την ένταξη των ανεξάρτητων βουλευτών (πρώην του ΠΑΣΟΚ) Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Γιώργου Παπαμανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη.

Αντίθετα δεν έκανε δεκτή παρά τα αναμενόμενα την ένταξη του μειονοτικού βουλευτή (πρώην του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης) Μάντατζη Τσετίν με τη λογική ότι «ήδη στο Νομό Ξάνθης υπάρχει υποψήφιος».

-Ωστόσο το παρασκήνιο και οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι. Πληροφορίες μας λένε ότι επικράτησε απόλυτα η πολιτική λογική «για τις σχέσεις του Μάντατζη Τσετίν με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής» μετά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών στελεχών της Ν.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ Ξάνθης Κώστα Γούναρη (συνδέεται στενά με τους αδελφούς Ξυνίδη) και Κώστα Δέλκο.

Η απόφαση αποκλεισμού του Μάντατζη Τσετίν από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Ξάνθη, με τη λογική ότι «είναι Τούρκος» (!), στην ουσία σπρώχνει πλέον τον ανεξάρτητο μειονοτικό βουλευτή, είτε να συνεργαστεί με τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, είτε να συνεργαστεί με το ΚΚΕ Ξάνθης, ωστόσο ουδείς πλέον γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις του.


«ΚΟΠΗΚΕ» ΜΟΝΟ Ο ΤΣΕΤΙΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ....»ΤΟΥΡΚΟΣ»!

Με ψήφους 106 υπέρ και 5 κατά η Κ.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ ενέκρινε τη προσχώρηση των «5» πρώην του ΠΑΣΟΚ!

Με συντριπτική πλειοψηφία 106 υπέρ και 5 κατά η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε πριν από λίγο την προσχώρηση των βουλευτών που διεγράφησαν από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Κόπηκε μόνο ο Τσετίν, ο μουσουλμάνος βουλευτής.

Νωριτερα την πολιτική διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε ο Φώτης Κουβέλης σε παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του παρά την τοπική αντίδραση στο Ηράκλειο.

Ο κ. Κουβέλης εισηγήθηκε στην ΚΕ να κάνει δεκτή την εισήγησή του, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία με τις δυνάμεις αυτές προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όπως αναφέρει το cretalive.gr

Στην εισήγησή του, ο κ. Κουβέλης έθεσε το κόμμα του σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών, οι οποίες, όπως είπε, πιθανότατα θα γίνουν την 29η Απριλίου και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό είναι έτοιμη με όλες τις δυνάμεις της, με σταθερό συμπαραστάτη την ίδια την κοινωνία, για να δώσει τη μάχη των εκλογών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα δώσουμε την εκλογική μάχη πάντοτε με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, προς την κοινωνία, από τη δική μας θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, είπε ο κ. Κουβέλης .

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι με πρόγραμμα, με θέσεις, με συγκεκριμένες διεκδικήσεις, η Δημοκρατική Αριστερά θα απευθυνθεί συστηματικά και επίμονα στον ελληνικό λαό και θα ζητήσει να μας δώσει τη δύναμη εκείνη η οποία αντιστοιχεί στις θέσεις μας, στη δράση μας, στους αγώνες μας προκειμένου να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή αλλά και την κοινωνία όρθια.

Η απόφαση για τη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ με τους ανεξάρτητους βουλευτές αφορά τους Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, και Γιώργο Παπαμανώλη όχι όμως και τον Τσετίν Μάντατζη.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/