Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία

Αναβρασμός επικρατεί στο
χώρο της δημόσιας υγείας,
καθώς νοσοκομειακοί
πραγματοποιούν απεργίες

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, καθώς νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι γιατροί σε πολλά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011. Ως αποτέλεσμα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, αύριο συνεδριάζει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.


Κινητοποιήσεις και από την ΠΟΕΔΗΝ

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Έτσι αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία προγραμματίζουν 4ωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11:30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην περιφέρεια προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στις υγειονομικές περιφέρειες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, έχουν αποφασίσει 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ.-3μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11:30 π.μ. και πορεία διαμαρτίας προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας).

.