Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πρεμιέρα απόψε για τους "Γιους και Κόρες" στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Ποια είναι η νέα παράσταση (για την αναζήτηση της ευτυχίας) που ανεβαίνει στην σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της πόλης;
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, μετά τις πολύ επιτυχημένες «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες», προτείνουν μια παράσταση με πρωταγωνιστές τους απόμαχους της ζωής, ή αλλιώς μια παράσταση … για την αναζήτηση της ευτυχίας.

Η παράσταση «Γιοι και κόρες» βασίζεται στις συνεντεύξεις που πήραν νέοι ηθοποιοί από Έλληνες της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αφηγήθηκαν την ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Οι ηθοποιοί ζωντανεύουν τις ιστορίες που άκουσαν και υποδύονται τους αληθινούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι παρεμβάλλονται στη δράση με μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα των συνεντεύξεων.

Από τα χρόνια της Κατοχής, του Εμφυλίου, της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών θυμούνται μικρά καθημερινά στιγμιότυπα, γάμους, πανηγύρια, ερωτικές εξομολογήσεις και στιγμές χωρισμών.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ουσιαστικά ένα οδοιπορικό των μικρών άγραφων ιστοριών της ζωής, οι οποίες εκτυλίσσονται παράλληλα με τα καταγεγραμμένα γεγονότα που σημάδεψαν την επίσημη Ιστορία της χώρας.

Οι επιλεγμένες αφηγήσεις μπλέκουν το παρελθόν με το παρόν, τονίζουν τη φυσική συνέχεια των πραγμάτων και των γενεών και χωρίς να θέλουν σε καμία περίπτωση να γίνουν διδακτικές ή να υποδείξουν τρόπους και συμπεριφορές, στοχεύουν σε μια πιο αισιόδοξη, ανοιχτόμυαλη, τρυφερή και γιατί όχι κοσμοπολίτικη θεώρηση και ερμηνεία των σημερινών γεγονότων, μέσα από την εμπειρία αντίστοιχων (και σε πολλές περιπτώσεις πολύ δυσκολότερων) του παρελθόντος.

Ιστορίες τόσο διαφορετικές, που όμως τείνουν στο ίδιο σημείο, την αναζήτηση της ευτυχίας.

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Καλαβριανός,

Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου,

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και μουσική επιμέλεια: Χρύσανθος Χριστοδούλου, Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας, Χριστίνα Μαξούρη, Δραματολόγος: Αναστασία Μποζοπούλου,

Βίντεο-Αφίσα: CReatures,

Ηθοποιοί : Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου


Παραστάσεις θα δοθούν από την Τετάρτη 21 έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου (εκτός από την 25η Μαρτίου) στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στις 9 το βράδυ.

Γενική Είσοδος 10 ευρώ. Για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να καλείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στα τηλ. 25310-37770 , 25310-25970 και 25310-27484 .

.