Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα Δήμου Διδυμοτείχου για το κλείσιμο υπηρεσιών

Ακόμα και το ενδεχόμενο προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση από χιλιάδες πολίτες και φυσικά την ομόφωνη έγκριση του ακόλουθου κειμένου

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


Στο Διδυμότειχο σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00΄ , σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιή-θηκε μπροστά στο χώρο του ΙΚΑ Διδυμοτείχου , από τον Δήμο Διδυμοτείχου , τους Συλλόγους , Σωματεία , εκπροσώπους κομμάτων και φορείς της ευρύτερης περιοχής μας (Διδ/χου , Ορεστιάδας και Σουφλίου) , με τις ευλογίες του σεβασμιωτά-του Μητροπολίτη Διδ/χου , Ορ/δος και Σουφλίου κ. κ. ΔΑΜΑ-ΣΚΗΝΟΥ , παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων του Κεντρικού και Βορείου Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης),

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Ο Νομός Έβρου είναι ο μοναδικός Νομός της χώρας με τέτοια γεωγραφική ιδιαιτερότητα και έκταση – μήκος. Όμως είναι και Νομός μείζονος εθνικής σημασίας , κι ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις:

αντί να ενδυναμώσουν και ισχυροποιήσουν τις υπάρχουσες κρατικές – δημοσιονομικές δομές του Έβρου , προσφέροντας έτσι την αυτονόητη παροχή δημοσίων υπηρεσιών στους ακρίτες της περιοχής μας (ειδικά του Κεντρικού και Βόρειου Έβρου) ,

αντί να μειώσουν το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων ,

αντί να αναβαθμίσουν την παρεχόμενη δημόσια Υγεία και Παιδεία ,

λειτουργούν ως ΕΒΡΟΚΤΟΝΟΙ καταργώντας και το τελευταίο ίχνος κρατικών φορέων στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο.


Οι προσπάθειες των κυβερνόντων , όλα αυτά τα χρόνια , έφεραν «ουσιαστικό» αποτέλεσμα: τη μείωση του πληθυσμού , στην πρόσφατη απογραφή , στους Δήμους Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου κατά 8.000 κατοίκους.

Αν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Νομός μας και παίρνουν αψήφιστα (παρότι ψηφίζονται κι απ’ τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες) τέτοιες αποφάσεις που στόχο έχουν την ερημο-ποίηση της περιοχής μας , να είναι σίγουροι πως συνεχίζο-ντας την τακτική του κλεισίματος των Δημοσίων Υπηρεσιών απ’ τους Δήμους μας (Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου) στην επόμενη απογραφή η μείωση του πλη-θυσμού απ’ τους τρεις Δήμους θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Να μη φτάσουμε στο σημείο: η χώρα μας να είναι γεωγρα-φικά μέχρι το Ορμένιο , αλλά πληθυσμιακά μόνο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.


Ζ Η Τ Α Μ Ε:

Να μην κλείσει και να μην υποβιβαστεί ή συγχωνευθεί καμιά Δημόσια Υπηρεσία από το Διδυμότειχο , το Σουφλί και την Ορεστιάδα.

Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας , ούτε είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να μας καταντήσετε έτσι.

Αν η ΠΟΛΗ αλώθηκε από τους Τούρκους το 1453 , δε θ’- αφήσουμε να αλωθεί ο Κεντρικός και Βόρειος Έβρος το 2012 από «σύγχρονους – εσωτερικούς πορθητές».


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…