Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γνώριμος της Θράκης ο νέος υπουργός Οικονομικών

Απίστευτο παρασκήνιο όλη τη νύχτα μέχρι την ανακοίνωση του ονόματός του πριν από λίγα λεπτά και ενόψει της ορκωμοσίας στις 2.45μμ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μέχρι τη νύχτα ο Τάσος Γιαννίτσης ... ετοίμαζε βαλίτσες για το υπουργείο Οικονομικών. Από τη στιγμή που... ξημέρωσε όλα άλλαξαν και πάλι.

Τελικά ο νέος υπουργός Οικονομικών στη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης που αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή στη θέση του υπουργού. Πρόκειται για βουλευτή Λάρισας που όμως διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με παράγοντες στην Θράκη από προηγούμενες επισκέψεις του αλλά και από την δεδομένη φιλική σχέση που έχει με τον Γιώργο Πεταλωτή πρωτίστως αλλά και Σωκράτη Ξυνίδη.

Η τελική επιλογή έγινε με γνώμονα την αποφυγή αναταράξεων στο κυβερνητικό έργο. Να μην υπάρξουν αλλαγές που να επηρεάσουν το οικονομικό πρόγραμμα αφενός και αφετέρου ο υπουργός Εσωτερικών να έχει εμπειρία στη διεξαγωγή εκλογών.

Με βάση το δεύτερο η λύση του πρώην αρεοπαγίτη Γιώργου Καλαμίδα παρά το γεγονός ότι τύγχανε την αποδοχής όλων, λόγω απειρίας τελικά εγκαταλείφθηκε.

Η ορκωμοσία σαχινίδη θα γίνει στις 2.45μμ ενώπιον τοπυ Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου...