Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Όχι απο Τσετίν, ναι από τους άλλους Θρακιώτες στη νέα δανειακή σύμβαση

Υπερψηφίστηκε πριν από λίγο στην Βουλή, με ορισμένους από τους διαγραφέντες να αλλάζουν γραμμή πλεύσης

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με 213 ψήφους υπέρ έναντι 79 κατά, σε σύνολο 292 βουλευτών, υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη νέα δανειακή σύμβαση.


Υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι

Γραμμή πλεύσης άλλαξαν πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και επτά της ΝΔ οι οποίοι προσφάτως είχαν βρεθεί εκτός κόμματος μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο και το PSI. Στην ψηφοφορία που έγινε αργά τη νύχτα, μετά τα μεσάνυχτα,  υπερψήφισαν την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης.


Από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπέρ της κύρωσης της δανειακής σύμβασης τάχθηκαν οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης.

Αντίθετα τη δανειακή σύμβαση καταψήφισαν οι Ιωάννης Αμοιρίδης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Τσετίν Μάντατζη και Γιάννης Παπαμανώλης - που οδεύουν προς την Δημοκρατική Αριστερά.

Ακόμη καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης, πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας και πρόεδρος της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας αντίστοιχα. Επίσης κατά τάχθηκαν και οι: Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος οι οποίοι στηρίζουν την Κοινωνική Συμφωνία.

Από τους προσφάτως διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, επτά ψήφισαν την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κώστας Γκιουλέκας, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Παπασιώζος.

Αντίθετοι με την ψήφο τους δήλωσαν οι βουλευτές Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης, επιμένοντας στην αρνητική στάση που είχαν διατυπώσει κατά τις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους.

Καταψήφισαν επίσης οι βουλευτές Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και οι βουλευτές που προσχώρησαν στο κόμμα του Έλενα Κουντουρά, Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Τσαμπίκα Ιατρίδου, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

.