Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Κατάληψη στο ταμείο του Νοσοκομείου Ξάνθης

Από το σωματείο εργαζομένων με αίτημα τη μη καταβολή του αντιτίμου των πέντε ευρώ αό τους ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάληψη του ταμείου του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης προχώρησε το σωματείο εργαζομένων ζητώντας τη μη καταβολή του αντιτίμου των πέντε ευρώ από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Νοσοκομείο.

«Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας δράσης αποφασίσαμε την κατάληψη του ταμείου του Νοσοκομείου ώστε οι πολίτες να μην πληρώσουν το πεντάευρω, το οποίο βέβαια στις μέρες μας έχει καταντήσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό» σημειώνει η κα Εριφύλη Παπαδοπούλου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συμπληρώνοντας πως «έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος μας λέει ότι είναι μαζί μας. Πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των νοσοκομείων και λέμε όχι στην υποβάθμιση των παροχών υγείας. Αυτό το νοσοκομείο είναι περιουσία μας και δεν πρέπει να το αφήσουμε να υποβαθμιστεί».
Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά και σε προσωπικό είναι από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για το αντίθετο. «Δυστυχώς, έχουμε μεγάλα προβλήματα και με την έλλειψη των υλικών, κάθε μέρα παλεύουμε με ένα καινούργιο υλικό για να έρθει. Το προσωπικό συνταξιοδοτείται και δυστυχώς δεν υπάρχει αναπλήρωσή του» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ίδια.
 

 
 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/