Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σίγησαν μετά από μισό αιώνα τα βραχέα της ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ο πομπός εξέπεμπε από τον Ιούλιο του 1965 στην συχνότητα των 1080 χιλιοκύκλων αλλά "έκλεισε" μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, προφανώς για λόγους... κόστους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕRT.GR



“Σίγησε” σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο πομπός των μεσαίων της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, ο οποίος εξέπεμπε από τον Ιούλιο του 1965, αρχικά με ισχύ 1 KWatt και από το 1970 με 10 Kwatt.

Για 47 χρόνια, η συχνότητα των 1080 χιλιοκύκλων, που ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα και ακουγόταν σε Τουρκία και Βουλγαρία, αποτελούσε μόνιμη συντροφιά ενημέρωσης, πολιτισμού και διασκέδασης για ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμη και με τη λειτουργία των δύο πομπών FM, ένα μεγάλο τμήμα του β. Έβρου, κυρίως στην περιοχή του Τριγώνου, την οποία το σήμα των FM δεν καλύπτει, «άκουγε» την Ε. ΡΑ. από τα μεσαία κύματα.

Ο πομπός των μεσαίων “έκλεισε” μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, που ελήφθη την περασμένη Τρίτη, για τη “διακοπή λειτουργίας 11 ενεργοβόρων πομπών μεσαίων κυμάτων της Ε. ΡΑ”, ενώ με την ίδια απόφαση διατηρούνται και συνεχίζουν τη λειτουργία τους 9 παρόμοιοι πομποί.

.