Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αίτημα άμεσης στελέχωσης του αστυνομικού τμήματος Σαπών

Επιστολή – κραυγή αγωνίας για τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Επιστολή – κραυγή αγωνίας για τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στις Σάπες με κυρίαρχο αίτημα την άμεση επάνδρωση του αστυνομικού τμήματος Σαπών, απευθύνει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών.


Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Φωνή απόγνωσης εκφράζουν επαγγελματίες και κάτοικοι των Σαπών Ν. Ροδόπης και απευθυνόμαστε σε εσάς θέτοντας ως αίτημα την άμεση επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, καθώς τα κρούσματα εγκληματικότητας παρουσιάζουν αυξητική τάση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Περιστατικά κλοπών σε καταστήματα και οικίες, τα οποία αρκετές φορές συνοδεύονται και από εκδηλώσεις βίας, προβληματίζουν και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας.
Μοναδικό ανάχωμα στην αύξηση της εγκληματικότητας στην επαρχία των Σαπών, αποτελεί η τοπική αστυνομία, η οποία δυστυχώς χρόνο με το χρόνο αποδυναμώνεται. Οι λιγοστοί υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος Σαπών εργάζονται σε συνθήκες ακατάλληλες σε ένα κτίριο – σπίτι ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα, με σκεπή της οποίας μόνο τα μισά κεραμίδια αντικαταστάθηκαν, ενώ τα άλλα μισά παραμένουν εκεί από την κατασκευή του, με στέγη ξύλινη η οποία εσωτερικά έχει καταρρεύσει. Πεσμένες οροφές και ταβάνια που στάζουν είναι τα χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπου εργάζονται αστυνομική και εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες πολίτες.

Το κτιριακό όμως δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Βασικός λόγος σύνταξης και αποστολής της επιστολής αυτής είναι η έλλειψη προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα Σαπών με άμεσες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών. Σχετική με την έλλειψη προσωπικού ήταν και πρόσφατη έγγραφη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, πλησιάζει το 25% της προβλεπόμενης δύναμης,
Αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Η αποστολή όμως αυτή δεν εκπληρώνεται για τους πολίτες των Σαπών, λόγω της, επί σειρά ετών, μη ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος Σαπών με ικανό αριθμό προσωπικού. Με κυρίαρχο αίτημα την άμεση επάνδρωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, καταλήγοντας, κύριε υπουργέ, ζητούμε να αναλογιστείτε ότι το δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν και οι Έλληνες πολίτες της επαρχίας. Εν αναμονή της απόκρισής στο αίτημά μας», καταλήγει η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών Ηλίας Σταυρίδης.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Πεταλωτή, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Γιώργο Πολυζωΐδη.