Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στον αέρα η μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι Ξάνθης εξαιτίας του... Αβραμόπουλου

Η παραχώρηση των τζιπ του Ελληνικού Στρατού, πάνω στα οποία παρελαύνουν τα άρματα, παραμένει μέχρι στιγμής αβέβαιη
                    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 
    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ;



Στον αέρα συνεχίζει να βρίσκεται η τύχη των "αρμάτων" της Μεγάλης Παρέλασης του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.


Και αυτό γιατί η παραχώρηση των τζιπ του Ελληνικού Στρατού παραμένει μέχρι στιγμής αβέβαιη. Ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει τις πιέσεις του προς την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση των οχημάτων και των οδηγών. Το γεγονός ότι το Υπουργείο ελέγχεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπου η Δημοτική Αρχή διαθέτει προσβάσεις, δεν έχει βελτιώσει το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση των τζιπ, παρά τις έντονες πιέσεις που έχουν ασκηθεί.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πέρυσι ως Σωματάρχης ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς είχε κρίνει ιδιαίτερα θετικά το αίτημα του Δήμου ενώ φέτος ως Αρχηγός ΓΕΣ απορρίπτει την παραχώρηση.


Εναλλακτικό σενάριο για χωριστή παρέλαση αρμάτων
Σύμφωνα με το Μανώλη Φανουράκη, ο Δήμος θα περιμένει μέχρι την προτελευταία μέρα την οριστική απάντηση του Υπουργείου και κατόπιν θα αποφασίσει για το εναλλακτικό σχέδιο. Αυτό προβλέπει την χρήση τρακτέρ που θα καλυφθούν με τις γνωστές καλύπτρες, όμως στην περίπτωση αυτή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών, τα άρματα θα περάσουν στην κεφαλή της παρέλασης και θα ακολουθήσουν τα πληρώματα.

Και αυτό για τα οχήματα του Στρατου διατηρούν σταθερή ταχύτητα και διαθέτουν συνοδηγούς που μεριμνούν για το ρυθμό και την ασφάλεια όλων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/