Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους κάποιος έγραψε τη λέξη “Ασθενοφόρο” στα ελληνικά! Και μάλιστα μειονοτικός στην Κομοτηνή...

Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα προτιμάται το αγγλικό Ambulance αλλά στο νοσοκομειακό που δώρισε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας προτιμήθηκε η γραφή στα ελληνικά - ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Η λέξη “ασθενοφόρο” πρέπει να είναι η πιο αντιπαθής στον κόσμο! Πως αλλιώς εξηγείται πως όλα τα ασφενοφόρα στην Ελλάδα δεν την αναγράφουν επάνω τους παρά έχουν τα γνωστά αντιαισθητικά αυτοκόλλητα “AMBULANCE” και μάλιστα κολλημένα ανάποδα, ώστε δήθεν να τα διαβάζει σωστά όποιος …κοιτάζει από τον καθρέφτη;

Κι όμως ήρθε η στιγμή κάποιος να πρωτοτυπήσει σε αυτή τη χώρα και να σεβαστεί βασικά την αισθητική αυτού του λαού και μετά οτιδήποτε άλλο. Ετσι λοιπόν, όπως διαβάζουμε στο Αzinlikca το ασθενοφόρο που αγοράστηκε με τα χρήματα από τον (μάλλον επικερδή) έρανο που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης βρίσκεται ήδη στην Κομοτηνή.

Και βλέπουμε στις φωτογραφίες ένα ασθενοφόρο που πρωτοτυπεί μάλλον σε όλη τη χώρα αφού είναι ίσως το μοναδικό που έχουμε δει να έχει όλες τις επιγραφές και τα αυτοκόλλητα σε άπταιστα ελληνικά! Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Σύλλογο Επιστημόνων (Τουρκικής ή Μουσουλμανικής;) Μειονότητας Δυτικής Θράκης (αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δυτική Θράκη παρά μόνο Θράκη) που σέβεται με αυτό τον τρόπο την ελληνική γλώσσα. Και μάλιστα από την καλή κι όχι από την ανάποδη!


Πηγή:  http://rodopinews.gr/