Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Λύσεις για τα καταστήματα του ΙΚΑ και τις ΔΟΥ στον Έβρο ζητά η Τσιαούση

Κατέθεσε σειρά ερωτήσεων 
προς τους υπουργούς 
Εργασίας και Οικονομικών


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μια πιο ορθολογική και συνάμα λειτουργική προσέγγιση του ζητήματος της εξυπηρέτησης των πολιτών ολόκληρου του Νομού Έβρου από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και των ΔΟΥ καθώς πρέπει να τεθεί σε μια νέα βάση η λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών, θέτει με ερωτήσεις που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών. Διότι η επικείμενη διακοπή λειτουργίας τους θα προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του Νομού.
Αναλυτικότερα για το θέμα των υπηρεσιών του ΙΚΑ (στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα) των οποίων η λειτουργία πρόκειται να διακοπεί, η βουλευτής επισημαίνει ότι για τον καλύτερο σχεδιασμό και την αποφυγή λανθασμένων αποφάσεων σε βάρος των πολιτών που κατοικούν σε μια παραμεθόριο περιοχή όπου η δυσκολία στις μετακινήσεις και τα κόστη επιβάρυνσης είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, απαιτείται μια πιο προσεκτική προσέγγιση του ζητήματος πάντα σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και τους τοπικούς φορείς της περιοχής. Παράλληλα το προσωπικό των υπηρεσιών που προβλέπεται να κλείσουν δεν μπορεί να απορροφηθεί από την υπηρεσία του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, διότι όλες οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες. Με αποτέλεσμα οικογενειάρχες εργαζόμενοι να είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν (στην καλύτερη των περιπτώσεων εντός της Περιφέρειας ΑΜΘ) σε υπηρεσίες του ΙΚΑ της Καβάλας και της Δράμας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη.

Παράλληλα για το ζήτημα των ΔΟΥ η κυρία Τσιαούση τονίζει ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αξίζουν σε πολίτες, που κατοικούν σε απομακρυσμένες ακριτικές περιοχές, οι οποίες ενισχύουν με αυτό τον τρόπο την απομόνωση και την εγκατάλειψη του Νομού από την κρατική μέριμνα.
Και καταλήγει στο κείμενό της ότι με επίκεντρο τις παραμέτρους της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του Νομού καθώς και της πληθυσμιακής κατανομής του, η συγκεκριμένη λύση που προτείνεται θα επιτείνει σε μεγάλο βαθμό τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα πραγματικά δεδομένα θα πρέπει να ξεπεραστούν απερίσκεπτες τακτικές, δίνοντας τη θέση τους σε άμεσες, βιώσιμες και εφαρμόσιμες λύσεις, με κεντρικό άξονα τη γρήγορη εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη από την πιο απομακρυσμένη περιοχή μέχρι τα μεγάλα αστικά κέντρα του Νομού καθώς και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, που τόσα χρόνια, έχει υποστεί τις συνέπειες των ημίμετρων και των απερίσκεπτων προσωρινών λύσεων, σε τόσο σοβαρά ζητήματα.