Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Στο προσεχές διάστημα έχουν δρομολογηθεί πολλές τέτοιες εμφανίσεις για τους δημότες της πόλης


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ξεναγών της Β. Ελλάδος παρείχε δωρεάν ξεναγήσεις για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεναγήσεις στα θρησκευτικά μνημεία της Αλεξανδρούπολης και αναλυτικότερα στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ, στον Αρμενικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Καραμπέτ, στην Ευαγγελική Εκκλησία, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, καθώς και στο Μουσουλμανικό Τέμενος. 


Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα ιστορικά μνημεία της Τραϊανούπολης και των Φερών.

Η ίδια διαδρομή επαναλήφθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δήμο Αλεξανδρούπολης για εκπαιδευτική ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις που διενεργούνται στο Γραφείο Εθελοντισμού και στο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού κυρία Καίτη Μακρή, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την Κοσμοσώτειρα Φερών και ολοκλήρωσαν την περιήγηση με την επίσκεψή τους στο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο, κ. Παναγιώτη Ζητάκη, ο οποίος τους ξενάγησε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Δημοτική Ιματιοθήκη και τους ενημέρωσε για τις κοινωνικές παροχές στους δημότες.

Όλες οι ξεναγήσεις έγιναν από το διπλωματούχο ξεναγό κ. Αντώνη Ιωαννίδη, μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού Εθελοντικών Δράσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο 1ος κύκλος των δωρεάν ξεναγήσεων θα ολοκληρωθεί με την εικονική περιήγηση στη Βεργίνα που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μεγάλη συμμετοχή και το έκδηλο ενδιαφέρον των πολιτών για τα μνημεία του τόπου και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Ξεναγών για την πολύτιμη συνδρομή του στην επιτυχία των παραπάνω δράσεων. Μάλιστα, σημείωσε πως στο προσεχές μέλλον έχουν δρομολογηθεί πολλές αντίστοιχες δράσεις για τους δημότες. 



.